Amateurkunst archieffoto, koorddanser

Onder de instellingen die hun subsidieverzoek gehonoreerd zien, zijn het Prinses Christina Concours, Podium Bloos en het Euregio Jeugdorkest. Deze regeling maakt deel uit (4e paragraaf) van de subsidieregeling Hedendaagse Cultuur Noord Brabant. Er zijn 45 subsidie aanvragen voor een totaalbedrag van ongeveer 4,3 miljoen euro ingediend. 6 aanvragen voldeden niet aan de eisen, 18 zijn volledig gehonoreerd, en de 19e tot het bereiken van het beschikbare bedrag. De aanvragers komen uit veel verschillende disciplines.

Meer participatie

‘Met deze regeling zorgen we er voor dat ook amateurinstellingen, net als professionele kunsten, meerjarige subsidie krijgen. Dat zorgt voor continuïteit, en daarmee voor een mogelijke verbetering van de kwaliteit. Instellingen kunnen nu ook meerjarige plannen maken. We willen wel dat ze beter gaan samenwerken, want de doelen van deze regeling zijn dat de kwaliteit van de amateurkunst verhoogd wordt, en dat het voor iedere Brabander mogelijk is van cultuur te genieten of er aan deel te nemen. Iedereen in Brabant moet de kans krijgen zijn talent te ontdekken en te ontwikkelen, en cultuurparticipatie is daarvoor van onschatbaar belang”, aldus gedeputeerde Henri Swinkels (Leefbaarheid en Cultuur).

Kunstbalie

Kunstbalie volgt de ontwikkeling van alle amateurkunstorganisaties en is beschikbaar voor advies en ondersteuning.

Contact

4-jarige subsidies voor 19 instellingen amateurkunst

Zie ook

Reacties (1)

 1. Patrick Degen
  Oss 28-04-2018 14:12 uur

  Beste heer, mevrouw,
  Graag zou ik willen weten wanneer ik vanuit amateurvereniging Toneelvereniging Internos, een aanvraag in zou kunnen dienen voor een subsidie.
  We willen graag een innovatief duurzaam draaipodium maken die we meerdere jaren zouden kunnen inzetten voor onze voorstelling in april in theater de Lievekamp in Oss.
  Zou u mij hiermee kunnen helpen?
  Alvast hartelijk dank voor uw reactie.

  Met vriendelijke groet,
  Patrick Degen
  Secretaris & Penningmeester
  Toneelvereniging Internos

Reageer

Vul hier uw reactie in
 • Anti-spamvraag: Laatste letter van het alfabet?

Reactiespelregels

 • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
 • velden voorzien van een * zijn verplicht;
 • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
 • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
 • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.