Uden won in de finale in de categorie 12-14 jaar overtuigend met 2-1 van Eindhoven, bij de 10- tot 12-jarigen haalde Eindhoven de titel binnen met penalty's nadat de wedstrijd tegen Roosendaal in 1-1 eindigde. Beide teams kregen uit handen van gedeputeerde Henri Swinkels een beker, en per team tien vip-kaarten met consumpties voor de EK vrouwenvoetbalwedstrijd Nederland-België, die op 24 juli in Tilburg wordt gespeeld.

EK vrouwenvoetbal

Zo veel mogelijk meisjes laten bewegen. Dat is het belangrijkste doel van Best Football Friends (#BFF), een project dat in opdracht van de provincie Noord-Brabant wordt uitgevoerd door Sportservice Noord-Brabant. Bijna 30 Brabantse gemeenten deden mee aan het project, dat gelinkt is aan het EK vrouwenvoetbal dat deze zomer plaatsvindt in Nederland. Van 16 juli tot en met 6 augustus wordt door 16 landenteams gespeeld in stadions in onder meer Tilburg en Breda.

1.000 meisjes

De afgelopen maanden werd door meer dan 1.000 meisjes tussen de 10 en 14 jaar gevoetbald tijdens een van de 26 BFFtoernooien in Noord-Brabant. De winnaars van deze toernooien speelden in juni 3 regiofinales. De winnaars van deze regiofinales speelden afgelopen zaterdag de finale in Tilburg, één week voor de start van het EK vrouwenvoetbal.
Gedeputeerde Henri Swinkels van de provincie Noord-Brabant: “Dit EK bood ons een geweldige kans om zoveel mogelijk meisjes te laten bewegen en betere randvoorwaarden te creëren voor meisjes- en vrouwenvoetbal bij (sterke) verenigingen. Mooi om te zien hoe veel meiden hier aan mee hebben gedaan. De lol spatte er vanaf tijdens de finale-wedstrijden, en dat is uiteindelijk waar het om gaat. Met plezier samen sporten, en zo je talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen. Prachtig dat zo we zo veel meisjes hebben kunnen betrekken.”

Contact

Uden en Eindhoven winnaars finale Best Football Friends

Reageer

Vul hier uw reactie in
  • Anti-spamvraag: 3-1=?

Reactiespelregels

  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
  • velden voorzien van een * zijn verplicht;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.