Met de handtekening onder de overeenkomst hebben Rijk en provincie bekrachtigd dat de aanpak van knooppunt Hooipolder meegenomen wordt in de procedure voor de verbreding van de A27 tussen Houten en Hooipolder. Tegelijk zijn ook de afspraken tussen de provincie Noord-Brabant en de gemeenten Waalwijk en Geertruidenberg voor de aanleg van de nieuwe parallelroute ten noorden van de A59 officieel ondertekend.

Gedeputeerde Christophe van der Maat: “Wij zijn van mening dat West-Brabant een snelle aanpak verdient van de dagelijkse problemen bij knooppunt Hooipolder. Daarom hebben we als regio samen met Rijkswaterstaat gezocht naar een oplossing die snel te realiseren is en betaalbaar is. Die oplossing hebben we gevonden en we zijn als provincie bereid om daarin te investeren. Het plan is er, het draagvlak in de regio voor deze oplossing is er en de financiële middelen zijn er. Met deze handtekeningen is nu ook officieel beklonken dat het Hooipolder-Plusplan wordt meegenomen in het Tracébesluit voor de verbreding van de A27 Houten- Hooipolder."

Minister Schultz: “De A27 is een belangrijke route voor het vrachtverkeer. Met de verbreding van de snelweg  tussen Houten en Hooipolder pakken we de files en het sluipverkeer aan. Met het Hooipolder-Plusplan geeft de provincie de doorstroming op het knooppunt Hooipolder een flinke impuls. Het is de kers op de taart, een goed plan met een stevige financiële basis om het verkeer hier vlotter af te wikkelen.” 

Samenhangende maatregelen Hooipolder

Het Hooipolder-Plusplan bestaat uit zes samenhangende maatregelen die de doorstroming op het knooppunt verbeteren en het sluipverkeer in de kernen van Waspik en Raamsdonk sterk vermindert. Door de aanleg van een fly-over voor verkeer op de A59 richting Utrecht ontstaat onder het huidige viaduct ruimte voor een derde rijstrook en ‘vrije rechtsaffers’ waardoor diverse verkeerslichten kunnen verdwijnen. Daarnaast wordt een nieuwe parallelroute ten noorden van de A59 aangelegd. Voor het optimaliseren van de ruimte onder het viaduct en de nieuwe parallelroute is naar verwachting € 10 miljoen nodig. Provinciale Staten van Noord-Brabant hebben op 3 februari ingestemd met het vrijmaken van de benodigde financiële middelen voor de realisatie van het Hooipolder-Plusplan.

Contact

Overeenkomst Hooipolder-Plusplan

Zie ook

Links naar (1)

Open Links Sluit Links

Reacties (4)

 1. J.A.A. de Rooij
  Tilburg 07-03-2017 14:08 uur

  Weet je wat het is met sluiproutes? Het zit zo dat je niets illegaals doet als "sluiprijder" maar wel profiteert ten koste van bijvoorbeeld woongenot en leefbaarheid voor anderen. Je wentelt je eigen probleem af op anderen, niet illegaal maar ook niet altijd netjes. Maar dan is het wel fijn dat de overheid zijn verantwoordelijkheid neemt bij flessenhalzen die decennialang zijn genegeerd door diezelfde overheid.

 2. Aad
  Waspik 27-02-2017 10:40 uur

  Hans is slechts een beetje dom en denkt als een gnoe in de Serengetti. Waar plaats is is die plaats voor mij, heel primitief. Lokale wegen zijn niet ingericht op gnoes zoals Hans
  Hans, het is niet illegaal maar asociaal, ga net als ieder ander netjes in de rij

 3. Hans
  dongen 26-02-2017 12:47 uur

  Sluipverkeer, wat een klote term. Mensen die dus slim zijn en gebruik maken van de bestaande OPENBARE alternatieve wegen die doen dus iets negatiefs? Kijk dat het iets is waar die mensen die langs die route wonen niet omgevraagd hebben, dat snap ik maar ik als gebruiker van die wegen, heb het gevoel dat ik iets illegaals doe, wat pertinent niet waar is.

 4. Riet Spliet
  Zevenbergen 23-02-2017 12:18 uur

  Goed plan !!!! Staat inderdaad dikwijls vol met file zou fijn zijn als dit wordt opgelost !!!!!

Reageer

Vul hier uw reactie in
 • Anti-spamvraag: 3-1=?

Reactiespelregels

 • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
 • velden voorzien van een * zijn verplicht;
 • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
 • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
 • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.