Design servies Dutch Design Foundation

Dit past in het provinciale beleid dat instellingen die landelijk subsidie krijgen, ook steun van de provincie krijgen. Door deze subsidietoekenning en een subsidie vorig jaar kan de DDF aan de slag met de toekomstplannen.

Design Works

De subsidie is bedoeld voor het programma Design Works. Dit is een bijdrage aan het toepassen van design en de inzet van designers bij bedrijven, organisatie en overheden.
Designers vergroten het innovatief vermogen, de concurrentiekracht en het verdienvermogen van bedrijven, en ze helpen bij het oplossen van complexe maatschappelijke vraagstukken.

In Design Works krijgen ontwerpers hulp bij het versterken van hun zakelijke vaardigheden en het opbouwen van hun netwerk. En het bedrijfsleven krijgt hulp bij het ontwikkelen van innovatief opdrachtgeverschap.

Martijn Paulen, directeur van de Dutch Design Fundation: "De support van de provincie op dit programma is een enorme opsteker. Belangrijk voor ons, maar vooral ook voor de ontwerpers voor wie we dit programma inrichten. Het is echt bijzonder dat de provincie zo duidelijk het vertrouwen in de kracht van design uitspreekt."

Fundament

Deze subsidietoekenning onderstreept de toenemende rol en betekenis van design binnen de Brabantse cultuur.

Gedeputeerde Henri Swinkels (Leefbaarheid en Cultuur): “Dat is ook de reden waarom we in ons cultuurbeleid juist de beeldende kunsten en creatieve sector uitdrukkelijk positie hebben gegeven. Met alle subsidies voor de komende jaren hebben we gezorgd voor een stevig Brabants fundament waarop naar ik hoop velen verder kunnen bouwen. Dit past in het creatieve klimaat van Brabant. Hier dragen kunst en cultuur onze identiteit, verrijken onze levens en verbinden de samenleving. De waarde van kunst en cultuur kun je niet makkelijk overschatten.”

Contact

Provinciale subsidie voor Dutch Design Foundation

Reageer

Vul hier uw reactie in
  • Anti-spamvraag: 3-1=?

Reactiespelregels

  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
  • velden voorzien van een * zijn verplicht;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.