Dit blijkt uit een representatief onderzoek dat uitgevoerd is in opdracht van de provincie Noord-Brabant.

Op de vraag of Nuenen moet fuseren of zelfstandig moet blijven antwoordde 34% zelfstandig, 61% fuseren en 5% geen mening. Op de vraag met welke gemeente Nuenen zou moeten fuseren antwoordde 40% Son en Breugel, 52% Eindhoven en 8% Anders.

Hoge respons

In totaal hebben 1.061 inwoners van Nuenen de vragenlijst ingevuld. Dit is een respons van 53% van de 2.000 aselect gekozen inwoners. De hoge respons en het grote aantal deelnemers zijn belangrijk voor een representatief onderzoek. Jongeren en vrouwen zijn ondervertegenwoordigd onder degene die de vragenlijst hebben ingevuld. Om tot een zo representatief mogelijk beeld te komen zijn de resultaten gewogen naar leeftijd, geslacht en woonkern. Deze gewogen telling veranderde de uitkomsten nauwelijks ten opzichte van de ongewogen telling.

De deelnemers aan het onderzoek konden op 3 manieren hun mening kenbaar maken. Ze konden kosteloos de vragenlijst retourneren met een antwoordenvelop. Ze konden met een persoonlijke inlogcode digitaal de vragenlijst invullen. Als derde optie zijn huishoudens die in eerste instantie geen behoefte hadden om deel te nemen, telefonisch benaderd. Van de 1.061 inwoners die hebben deelgenomen deed 49% dat digitaal, 39% schriftelijk en 12% telefonisch.

Het complete onderzoeksrapport zal begin volgend jaar verschijnen. Dan is er ook een analyse gemaakt van de motiveringen die mensen konden geven bij sommige antwoorden.

Contact

Meerderheid inwoners Nuenen wil fusie

Reageer

Vul hier uw reactie in
  • Anti-spamvraag: Laatste letter van het alfabet?

Reactiespelregels

  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
  • velden voorzien van een * zijn verplicht;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.