Zonnepanelen

Na goedkeuring van Provinciale Staten zet de provincie hiervoor geld in dat verdiend is met de verkoop van energiebedrijf Essent.

Zonnepanelenproject

Twaalf gemeenten in Zuidoost-Brabant organiseren gezamenlijk een groot zonnepanelenproject (circa 70.000 panelen) voor particuliere woningbezitters. Zes of zeven van die gemeenten hebben belangstelling om gebruik te maken van een lening van de provincie. Het gaat om de gemeenten Eindhoven (€ 15,3 miljoen), Geldrop-Mierlo (€ 3 miljoen), Gemert-Bakel (€ 1,3 miljoen), Son en Breugel (€ 1,3 miljoen), Valkenswaard (€ 2,4 miljoen), Waalre (€ 1,2 miljoen) en mogelijk Cranendonck (€ 1,3 miljoen). De rente op de leningen is marktconform, maar de voorwaarden zijn gunstig omdat de gemeenten makkelijk vervroegd kunnen aflossen.

Duurzaam opgewekte energie

Het project maakt zonnepanelen bereikbaar voor woningbezitters die niet de middelen hebben om de zonnepanelen in één keer te kopen. Gedeputeerde Anne-Marie Spierings (Energie): “Ik vind het belangrijk dat zoveel mogelijk Brabanders omschakelen naar duurzaam opgewekte energie. Met de aanpak van de gemeenten kunnen meer mensen profiteren van zonnepanelen, ook als ze het geld voor de aanschaf niet hebben.”

Eventueel kunnen verenigingen, scholen of kleine bedrijven ook meedoen aan het project. De gemeenten laten de zonnepanelen installeren, inclusief garantie en onderhoud. De deelnemer aan het project betaalt de investering af in 15 jaar wat jaarlijks minder kost dan de besparing op de energierekening.

Contact

Lening van € 25,8 miljoen aan gemeenten voor zonnepanelen

Reacties (2)

 1. Henk Daalder
  07-01-2018 08:12 uur

  Laat iedereen geld wil lenen voor zonnepanelen, bedenken, dat D’66, de partij van mevrouw Spierings, salderen wil afschaffen. Dus dat mensen dan door D’66 geen geld meer verdienen met hun zonnepanelen, om de commerciële rente te betalen. Dankzij D’66 moet iedereen met zonnepanelen straks gaan betalen voor zijn eigen gratis zonnestroom.

 2. Frans den Dekker
  Best 27-12-2017 09:02 uur

  Helaas kan ik de site niet openen.

Reageer

Vul hier uw reactie in
 • Anti-spamvraag: 3-1=?

Reactiespelregels

 • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
 • velden voorzien van een * zijn verplicht;
 • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
 • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
 • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.