Foto: LandArt Diessen. Van links naar rechts: burgemeester Ryan Palmen, commissaris Wim van de Donk, Corina Cretu (Europees Commissaris), Lia Straver (LandArt Diessen), Lambert van Nistelrooij en Franc Bogovič‏.

Lambert van Nistelrooij

Lambert van Nistelrooij was onder andere werkzaam in het onderwijs en diverse beleidsfuncties bij overheden en organisaties. Hij was lid van de gemeenteraad van Nuland, lid van Provinciale Staten en gedeputeerde voor bestuurlijke organisatie, volksgezondheid, welzijn en volkshuisvesting van 1991 tot 2003. Sinds 2004 is hij lid van het Europees Parlement waar hij actief is op het gebied van financieel beleid, regionaal beleid en de biobased economy.

LandArt Diessen

De uitreiking vond plaats tijdens de opening van kunstmanifestatie LandArt Diessen. LandArt Diessen is een kunstmanifestatie waarbij landschap en moderne kunst samengaan die internationaal de aandacht trekt. LandArt langs de Reusel, waar kunst en biobased samen gaan is dit jaar het thema. Biobased staat voor het (her)gebruik van plantaardige grondstoffen en afvalstoffen voor nieuwe producten om zo bij de dragen aan een circulaire economie. De opening van de manifestatie markeert ook de start van de actie 'let the stars shine' die tot doel heeft de kennis over Europa aan de hand van concrete projecten in de regio te vergroten. De Europees Commissaris voor regionaal beleid, Corina Cretu, was aanwezig om deze manifestatie te openen.

Hertog Jan

De provinciale onderscheiding Hertog Jan is een beeld van Hertog Jan te paard van de hand van kunstenares Willy van de Putt. De onderscheiding wordt door de commissaris van de Koning uitgereikt aan mensen die zich voor Brabant verdienstelijk hebben gemaakt.

 

Contact

Hertog Jan voor Lambert van Nistelrooij

Reageer

Vul hier uw reactie in
  • Anti-spamvraag: Laatste letter van het alfabet?

Reactiespelregels

  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
  • velden voorzien van een * zijn verplicht;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.