Glazuurruimte

Het Europees Keramisch Werkcentrum (EKWC) is opgericht in 1969 om de ontwikkeling van keramiek in beeldende kunst, architectuur en ontwerp te stimuleren. Het is een internationaal topinstituut, dat een bijdrage levert aan samenwerking, het delen van kennis, over grenzen heen kijken, internationalisering en het streven naar experiment. EKWC vormt een belangrijke schakel tussen kunst en innovatie, tussen ontwerper en kunstenaar en tussen samenleving en creatieve industrie.

Uitstraling

Gedeputeerde Henri Swinkels: “EKWC levert internationale cultuur met internationale uitstraling, in het hart van Brabant. Alleen al via het programma artist-in-residence verwelkomt EKWC jaarlijks ongeveer 60 kunstenaars, ontwerpers en architecten om te experimenteren met keramiek voor een periode van 3 maanden.”

Binnen dit programma biedt de instelling zaken als ateliers, leefruimte en geavanceerde apparatuur. Maar ook is continu een team van specialisten aanwezig om ondersteuning te geven. Daarnaast is EKWC centre of excellence, waarbij medewerkers en deelnemers meedoen aan onderzoek op artistiek en technisch gebied. De verworven kennis en inzichten worden gedocumenteerd en internationaal verspreid door middel van publicaties, tentoonstellingen, masterclasses en conferenties.

Innovatieve regio

In september vorig jaar kreeg EKWC in 2e instantie ook rijkssubsidie, na een intensieve lobby door Brabant. De Raad voor Cultuur over EKWC: ‘Het creëert meerwaarde en draagvlak in Noord-Brabant en sluit aan op het profiel van deze provincie als innovatieve regio’.

Directeur Ranti Tjan van EKWC is verguld met de subsidie van de provincie: “We zijn heel blij en dankbaar dat de provincie Brabant investeert in cultuur, en dat wij daar een bijdrage aan kunnen leveren. We zijn met een kleine club mensen, en dit is een flinke steun in de rug. Het geeft ons veel vertrouwen, en ook de verantwoordelijkheid om daar op een goede manier mee om te gaan.”


Reageer

Vul hier uw reactie in
  • Anti-spamvraag: 1+2=?

Reactiespelregels

  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
  • velden voorzien van een * zijn verplicht;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.