In Nederland, en dus ook in Brabant, komen vluchtelingen binnen en zoeken een plek in onze maatschappij. Het project van de Vlinderstichting ziet vrijwilligerswerk in de natuur als een middel om asielzoekers en Brabanders als “groene” vrijwilligers met elkaar in gesprek te laten komen. Dit contact is van groot belang voor een gevoel van verbondenheid.

 

Biodiversiteit

De Vlinderstichting zet de subsidie in om asielzoekers op verschillende plekken in Brabant aan te laten sluiten bij activiteiten van natuurvrijwilligers uit de omgeving. Doel is de uitvoering van kleinschalige biodiversiteitsmaatregelen, zoals de aanleg van houtrillen en het open houden van heide. Dit soort maatregelen levert een bijdrage aan de vlinderstand en aan de Brabantse natuur in het algemeen.

Mooie manier

Gedeputeerde Johan van den Hout was donderdag 25 februari te gast op de Wasvenboerderij in Eindhoven, waar vrijwilligers samen met een groep van ongeveer 20 asielzoekers aan de slag gingen. Van den Hout: ‘Natuur is er niet alleen om mooi te zijn. We kunnen de natuur ook benutten ten behoeve van de samenleving. En dit is wat dat betreft een hele mooie manier’.

Reageer

Vul hier uw reactie in
  • Anti-spamvraag: 1+2=?

Reactiespelregels

  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
  • velden voorzien van een * zijn verplicht;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.