Hagelstorm in Zuidoost Brabant

Dit hebben Gedeputeerde Staten vandaag besloten in navolging op een werkbezoek aan de regio door de commissaris van de Koning Van de Donk en gedeputeerde Spierings.

Tegemoetkoming schade

Gedeputeerde Anne-Marie Spierings (Agrarische ontwikkeling, Energie en Bestuur) gaat in overleg met partijen, landelijk en regionaal, om na te gaan hoe de provincie getroffenen kan helpen om hun bedrijf of huishouden weer op de rails te krijgen.
Het gaat hierbij niet om directe financiële steun, maar om een slimme koppeling met provinciaal beleid. Een voorbeeld hiervan is een combinatie van het herstellen van daken bij bedrijven en particulieren met het plaatsen van zonnepanelen. De commissaris van de Koning Van de Donk heeft contact gezocht met de regering voor een mogelijke inwerkingtreding voor deze regio van de Wet tegemoetkoming schade bij rampen.

Bij het bezoek aan een tuinder en een melkveehouder in Someren constateerden Van de Donk en Spierings dat de hagelstorm een echte ramp is voor de betrokkenen. Het voortbestaan van deze en andere ondernemingen, ook buiten de landbouw, komt in gevaar. Veel inwoners kampen ook met grote schade aan bijvoorbeeld het huis en de auto.

Contact

Steun na hagelstorm

Reacties (5)

 1. L. J. Lemmens
  03-07-2016 14:34 uur

  Elk ondernemer in welke branche dan ook verzekerd zich voldoende. Waarom kan dat bij de agrariërs ook niet zo zijn en moet de overheid steeds bij springen

 2. Pierre van den Oord
  BOXTEL 02-07-2016 12:13 uur

  Vroeger als boerenzoon op een gemengd bedrijf gewerkt. Door specialisatie loop je meer risico's. De mega gaat steeds verder. Maar mega kan bijv. ook als intensief vee en glas etc. Risicospreiding op grote schaal.

 3. Mevrouw Driessen
  Veldhoven 01-07-2016 19:22 uur

  Waarom nú géén crowdfunding voor deze landbouwers en getroffene in het Zuid-Oost Brabantse van ons land en wél wannneer dit arme kinderen betreft, die ook hulp nodig hebben?
  Zijn deze mensen dan minder belangrijk, die hun bedrijf kwijt zijn in Zuid-Oost Brabant en de mensen die er helemaal niets aan kunnen doen?
  Laat iemand eens uit het Provinciehuis daarover nadenken of onze Commissaris van De Koning van der Donk !!

 4. Honoré Bouwman
  Helmond 01-07-2016 18:35 uur

  Het is natuurlijk verschrikkelijk om te zien en mee te maken hoe een woning of een bedrijf tijdens een hevige en uitzonderlijke hagelbui totaal vernield wordt.
  Daar staat tegenover dat deze risico's afgedekt kunnen worden bij een verzekeraar.
  Het niet of slechts gedeeltelijk verzekerd zijn tegen een dergelijk onheil is een keuze van elke particulier of ondernemer.
  De overheid is hierin geen partij.
  Financiële compensatie bekostigd door de belastingbetaler is onwenselijk.

 5. Linda Verstappen
  Someren 29-06-2016 13:13 uur

  Ook mijn broer en vader zijn getroffen in Someren, een familiebedrijf in een half uur verwoest. Alles is kapot, jaren werk, al het geld wat ze hadden zit erin, de toekomst verloren...hoe kan het zo zijn dat men zelf alleen dit verlies moet dragen? Waarom is dit geen ramp...dat is het wel, een levenswerk kapot en zonder steun niet meer op te bouwen, pensioen van mensen die altijd hard gewerkt hebben...laat staan de emotionele ellende die we hebben...hoe komen we dit ooit te boven?

Reageer

Vul hier uw reactie in
 • Anti-spamvraag: 3-1=?

Reactiespelregels

 • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
 • velden voorzien van een * zijn verplicht;
 • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
 • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
 • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.