De bussen van Connexxion-dochter gaan rijden onder de nieuwe naam Bravo, de overkoepelende naam waaronder al het openbaar vervoer in de provincie Noord-Brabant vanaf 11 december valt.

Supersnelle laadtechniek

Deze elektrische bussenvloot stelde de vervoerder wel voor een behoorlijke uitdaging. Elektrische bussen hebben nu nog een beperkte actieradius. Die rijden gemiddeld 60 tot 80 kilometer op een volle accu. Door de ontwikkeling van een supersnelle laadtechniek en een innovatief roulatiesysteem kunnen de stadslijnen in Eindhoven en Helmond toch geheel elektrisch worden gereden zonder dat de reiziger daar last van ondervindt.

Opladen bussen

Bussen die overdag leeg raken, kunnen binnen een half uur opgeladen worden. De busterminal in Eindhoven is daarvoor omgebouwd van een diesel- tot een elektrische garage met 43 oplaadpunten, waar de bussen via een pantograaf op het dak - vooral bekend van trams en trolleybussen - contact maken met de lader. Dit systeem is niet eerder op deze schaal toegepast in Nederland. Daarnaast houdt de vervoerder dagelijks enkele elektrische bussen achter de hand om in te zetten als een bus voortijdig leeg is. 's Nachts worden alle bussen in de terminal volledig opgeladen.

Contact

Grootste busvloot zonder uitstoot in Brabant

Zie ook

Links naar (2)

Open Links Sluit Links

Reageer

Vul hier uw reactie in
  • Anti-spamvraag: 3-1=?

Reactiespelregels

  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
  • velden voorzien van een * zijn verplicht;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.