De provincie Brabant wil over 50 jaar de geschiedenis van Brabant nog steeds door kunnen geven aan volgende generaties. “Kamp Vught is een belangrijke herdenkingsplaats. Een plek waar de verschrikkingen van WOII tastbaar worden en waar de verhalen over WOII kunnen en moeten worden verteld”, stelt gedeputeerde Henri Swinkels (leefbaarheid en Cultuur).

Mobilisatie

Daarnaast is Kamp Vught een belangrijke partner in Crossroads, de samenwerking van WOII organisaties in Brabant. Gezamenlijk vertellen deze organisaties het volledige verhaal van de Tweede Wereldoorlog in Brabant. Van mobilisatie, strijd en onderdrukking tot vlucht, verzet, vervolging en bevrijding.

Museumbezoek stimuleren

In het bestuursakkoord voor deze periode heeft het college van Gedeputeerde Staten als doelstelling opgenomen om museumbezoek te stimuleren, en nieuwe doelgroepen te verleiden tot museumbezoek. Daarom is als subsidievoorwaarde opgenomen dat in deze bestuursperiode jongeren tot 10 jaar geen entree betalen. jongeren van tien tot en met 17 jaar voor betalen maar 3 euro entree. Daarnaast blijft Kamp Vught op elke eerste woensdag van de maand en op speciale herinneringsdagen vrij toegankelijk.

Contact

4 jaar subsidie voor Kamp Vught

Reageer

Vul hier uw reactie in
  • Anti-spamvraag: 3-1=?

Reactiespelregels

  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
  • velden voorzien van een * zijn verplicht;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.