Asbest wordt uit daken verwijderd van boerderijen

De gesaneerde daken, met een oppervlakte van ruim 50 voetbalvelden, worden vervolgens voorzien van zonnepanelen. Via een landelijke regeling is voor Noord-Brabant ruim € 3 miljoen beschikbaar.

Zonnepanelen

Met de hernieuwde openstelling wil de provincie het succes herhalen van de afgelopen 2 jaar. Vooral in de laatste periode steeg de vraag naar deze regeling sterk. Van juni 2013 tot juni 2015 is in Noord-Brabant 385.461 m2 asbest gesaneerd. De zonnepanelen die daarvoor in de plaats zijn gekomen, hebben een vermogen van 7.525.030 Watt piek. Dat komt overeen met de elektriciteitsbehoefte van zo’n 2.000 huishoudens met 4 personen.

Convenant

De landelijke doelstelling is om 4 miljoen m2 aan asbest te saneren. Hiervoor hebben het ministerie van Infrastructuur en Milieu, de Land- en Tuinbouworganisatie en de provincies een convenant gesloten. Landelijk is inmiddels 1,74 miljoen m2 gesaneerd. De vervangende zonnepanelen leveren landelijk een vermogen op voor een kleine tienduizend huishoudens.

Reacties (4)

 1. J.van de Schoot
  Oirschot 22-10-2015 16:32 uur

  Jammer dat alleen de grote gebouwen van de bedrijven in de vergoeding vallen. Er zijn zoveel andere gebouwen waar ook asbest op ligt die er ook af moet voor een aangegeven datum. De provincie heeft geld genoeg daarvoor, toen de provincie essent heeft verkocht hebben wij daar niks van terug gezien terwijl wij dat geld bij elkaar gebracht hebben.

 2. Tinus
  Sint-Oedenrode 21-10-2015 09:00 uur

  hiermee vang je 2 vliegen in een klap !! Heb zelf ook zonnepanelen en het werkt prima

 3. L Augustijn
  nispen 20-10-2015 12:44 uur

  Wat als je wel in t buitengebied woont, geen boerderij hebt en toch nog asbestdaken hebt?

 4. M akilli
  Rotterdam 20-10-2015 12:01 uur

  Zo een grote project zal k wel aan mee willen werken k ben zzp DAV hoe kan k of met wie moet k contact opnemen om aan die klus mee te kunnen doen?? Mvgr Akilli-Flex

Reageer

Vul hier uw reactie in
 • Anti-spamvraag: 1+2=?

Reactiespelregels

 • velden die zijn voorzien van een * zijn verplicht;
 • Uw reacties op artikelen op deze site zijn meer dan welkom, maar we verwijderen reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn;
 • Wij tonen uw mailadres niet, maar gebruiken dit uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden.