Deze video gaat over Innovation makers
Mediaspeler laden...

Innovation Makers Agrifood is op zoek naar gemotiveerde studenten van Brabantse hogescholen of universiteiten. We dagen je uit om buiten het schoolprogramma om met ervaren professionals uit het bedrijfsleven en docenten aan de slag te gaan met real life vragen uit de agrofoodsector. In een projectteam ga je op zoek naar oplossingen voor bestaande problemen uit de praktijk.

De challenge

Bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden worstelen met vele uitdagingen in de agrofoodsector waarop zij nog geen oplossing hebben gevonden. Deze uitdagingen hebben vaak te maken met Future Food, Hightech Farming en Food Value. Je werkt in een team en je wordt begeleid door ervaren professionals uit het bedrijfsleven en docenten. Geen luchtfietserij maar praktische, haalbare oplossingen waar de challenger echt iets mee kan. Jouw verrassende kijk en vragen, jouw veelzijdige kennis en jouw creatieve inzet kan leiden tot dé oplossing.

Innovation Makers Agrifood is een challenge om jou in je kracht je zetten. De wereld schreeuwt om jouw talent en jij wilt niets liever dan deze vraag met een ‘Ja’ te beantwoorden. Het programma biedt je concrete uitdagingen waaraan je werkt met andere ambitieuze jongeren op inspirerende locaties. 

Het programma

Tijdens een reeks van 7 ontmoetingen word je inhoudelijk geïnspireerd en praktisch voorbereid op het innovatieproces en het uitwerken van je concept. Reserveer alvast de volgende dagen in je agenda:

  • 24 september: Meet up; locatie: provinciehuis Den Bosch
  • 8 oktober: Masterclass Food Future; locatie nader bekend
  • 22 oktober: Masterclass High tech farming; locatie: StrijpS Eindhoven
  • 5 november: Masterclass Food Value; locatie nader bekend
  • 12 november: Hackaton; locatie nader bekend
  • 26 november: Catch up; locatie nader bekend
  • 11 december: Afsluiting; locatie: Brabant Hallen Den Bosch

Voor de uitgebreide beschrijving van de alle programmaonderdelen bekijk de praatplaat.

Wat vragen wij?

Heel simpel, je commitment om bij alle 7 bijeenkomsten aanwezig te zijn. Daarnaast maak je met je team afspraken om aan de challenge te werken. Je bent vrij in de tijd die je daaraan wilt besteden.

Iedereen mag meedoen!

Zie je mogelijkheden om binnen het schoolprogramma met studenten en begeleiders deel te nemen, dat kan natuurlijk ook.  Ook als je opleiding niets te maken heeft met voedselproductie, land- en tuinbouw of techniek; kun je gewoon deelnemen. Studenten van opleidingen als voeding en horeca, economie en bedrijfskunde, zorg, design, filosofie, marketing en communicatie, sales, logistiek; iedereen is van harte welkom om mee te doen. Ook projecten of minoren, topklassen, innovatieklassen, stages of projecten lenen zich goed voor Innovation Makers Agrifood. We kunnen iedereen gebruiken om innovaties op alle gebieden binnen agrofood voor elkaar te krijgen.

Heb je interesse maar ook nog vragen? Stel deze aan ons: ima@brabant.nl Of weet je het nu al zeker? Meld je dan aan.