Mediaspeler laden...

De provincie doet dat met een jaarprogramma waarin het Brabantse DNA zichtbaar wordt: de passie en het vermogen om te vernieuwen én de waardering voor een goede maaltijd en een lekker glas.

Om dit onder de aandacht te brengen verschijnt van 31 mei tot en met 17 juni een lichtprojectie van ‘We Are Food’ op de gevel van het provinciehuis. 

We Are Food

Met het programma ‘We Are Food’ zet de provincie 10 maanden lang steeds één actueel food-thema in de spotlights. Die 10 thema’s zijn aangedragen door Brabantse food-ondernemers, consumenten, zorgprofessionals, studenten, etc. Elke maand kent een of meerdere gangmakers. Die zijn samen het gezicht van We Are Food: een inspirerende mix van gevestigde entrepreneurs en beginnende hemelbestormers. De werkvorm die daarvoor gekozen is, noemen we de Brabantse Keuken. Een bijzonder werkomgeving waar het keukenteam werkt aan een bijzondere oplossing voor bijvoorbeeld minder verspilling of meer eten van Brabantse bodem. De KeukenChefs hebben één ding gemeen: ze hebben een uitdaging, een plan, een droom. Dit jaar proberen ze die dromen te realiseren en van nut te laten zijn voor de jaren die volgen. Een bonte verzameling van thema’s geeft invulling aan het ‘We Are Food’ programma. Lees meer over deze thema's op wearefood.nl

De 3 A's

We Are Food is een dynamische beweging die innovatief ondernemerschap in voedsel stimuleert. Met de lichtprojectie op de gevel van het provinciehuis brengt de provincie dit op ludieke én opvallende wijze onder de aandacht. De aanleiding om dat nu te doen was ProefMei, het culinair en cultureel festival in Bergen op Zoom dat op 1, 2, en 3 juni plaatsvond in Bergen op Zoom. ProefMei is een culinair festival dat draait om proeven, genieten en elkaar ontmoeten. Ansjovis, asperges en aardbeien hebben in West-Brabant de hoofdrol. Daarom keren deze 3 A’s terug in de projectie op het provinciehuis. 

Brabant Celebrates Food

In heel Brabant viert de provincie haar rijke gastronomische traditie en de Brabantse gastvrijheid met de campagne Brabant Celebrates Food die samen met de 4 regio’s is ontwikkeld. We nodigen bezoekers én bewoners uit voor een ontdekkingstocht naar smaakvol erfgoed, eet-avonturen en Brabantse gezelligheid. Een paar van de hoogtepunten:

  • GAST, de pop-up keuken van Noord-Brabant Culinair waar onze sterrenkoks de mix maken van topfood en Brabantse iconen
  • Museum Jan Cunen in Oss presenteert de tentoonstelling ‘We Are Food – over de kunst van voedsel’
  • In de Brabantnacht op 2 juni presenteert de toeristische sector nieuwe arrangementen rond food.
  • Land van Cuijk, Maashorst en Hart van Brabant laten zien hoe eten past bij de Brabantse tradities van toen en nu.
  • In Eindhoven wordt food gekoppeld aan technologie, design en kennis
  • West-Brabant laat bezoekers kennismaken met de Brabantse visserij en suikerzoete verleiding. ProefMei is daar één van de hoogtepunten van het jaar.

Contact

Lichtprojectie zet ‘We Are Food’ in de schijnwerpers