De realisatie van een snelfietsroutenetwerk in Brabant krijgt hiermee steeds meer vorm. Bovenstaande animatiefilm laat zien wat snelfietsroutes zijn en hoe ze bijdragen aan de bereikbaarheid en leefbaarheid van steden en dorpen.

Route

De route heeft een lengte van 18 kilometer en loopt vanaf de N261 in Waalwijk tot aan het Paleiskwartier in Den Bosch. Het opvallendste deel van de route wordt de nieuwe fietsbrug in de Baardwijkse Overlaat. De snelfietsroute is een onderdeel van de gebiedsontwikkeling Oostelijke Langstraat en zal als onderdeel van dit project worden uitgevoerd.

Ondertekening

29 Maart ondertekenden de wethouders Jan van Groos (Waalwijk), Mart van der Poel (Heusden) en Jan Hoskam (’s-Hertogenbosch) samen met gedeputeerde Christophe van der Maat de bestuursovereenkomst voor de route Waalwijk - ’s-Hertogenbosch. De totale kosten zijn € 15,6 miljoen, de provincie betaalt hiervan € 9,2 miljoen.

Contact

Snelfietsroute Waalwijk - Den Bosch een stap dichterbij

Zie ook

Reacties (3)

 1. John
  Breda 27-09-2018 09:45 uur

  Hartstikke mooi zo'n fiestroute voor de liefhebbers, maar ik vind het nogal een flinke investering in iets waar de meesten van ons echt geen interesse en belang bij hebben. Ik pak zelf bijvoorbeeld liever mijn elektrische auto, dan kom ik fit, droog en comfortabel aan op mijn werkplek aan. Geen gedoe met extra kleding, omkleden, douchen etc. Om nog maar te zwijgen van het ongemak wanneer het weer minder gunstig is, en dat is nogal eens het geval.

 2. Provincie Noord-Brabant
  's-Hertogenbosch 30-03-2018 14:43 uur

  @Robert U hebt gelijk als u zegt dat dit niet de 3e snelfietsroute is. Ik heb de tekst dan ook iets aangepast. Inmiddels zijn er 2 snelfietsroutes klaar en is er 1 in uitvoering. Daarnaast zijn er nog eens voor 3 snelfietsroutes bestuursovereenkomsten getekend dus die gaan er ook komen! Onder de link 'fietspaden' (bij dit artikel) kunt u zien welke precies.

 3. Robert
  Rosmalen 29-03-2018 16:59 uur

  Volgens mij ligt er al een dik jaar een fietsroute tussen Den Bosch en Oss, F59. Dus dit is de 4e route.

Reageer

Vul hier uw reactie in
 • Anti-spamvraag: 3-1=?

Reactiespelregels

 • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
 • velden voorzien van een * zijn verplicht;
 • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
 • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
 • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.