Mediaspeler laden...

Ze worden uitgedaagd door het innovatieprogramma Agrofood, dat onder andere een samenwerking met de hightechsector heeft.

Agrofood gaat over alles wat met voedsel, en deels ook met non food, te maken heeft; van productie, bewerken, verwerken, vermarkten tot en met distribueren. Brabant is in deze sector sterk op het gebied van innovatie, kennis en productiviteit. Op weinig plaatsen in de wereld is de hele keten van ‘grond tot mond’ zo compact vertegenwoordigd als op Brabantse bodem. Bovendien biedt Agrofood Brabant- op hightech na - de grootste economische kansen voor werkgelegenheid en export.

Innovatieprogramma Agrofood 2020

Met het Innovatieprogramma Agrofood 2020 wil de provincie Noord-Brabant enerzijds de sterke economische toppositie verder versterken. Anderzijds ondersteunt ze het programma in de verandering naar een economische sector die grondstoffen en voedsel levert op een duurzaam en maatschappelijk gewaardeerde manier. Hierbij zijn de volgende thema's belangrijk:

Cross-over agrofood en hightech: kansen door een sterk samenspel

Zowel op regionale als op internationale schaal zijn hightech en agrofood de 2 belangrijkste economische sectoren voor Brabant. Beide sectoren kunnen elkaar versterken: hightech biedt slimme oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen in de agrofood en agrofood biedt een praktisch veld om nieuwe technieken in te testen en toe te passen. Daarom gaat de provincie samen met de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) nóg intensiever werken aan de ontwikkeling van crossovers tussen de Agrofood- en hightech-sector. Hierbij zijn 3 thema’s van belang: Smart Farming, Smart Processing en Eiwittransitie en -verwaarding.

 

Zie ook