Het gaat in eerste instantie om een pilot van één jaar. De samenwerking met Amber past bij de duurzaamheidsambities van de provincie. Tegelijkertijd wil de provincie medewerkers meer maatwerk in duurzame mobiliteit bieden en zo onder meer de parkeerdruk terugdringen. De deelauto is handig voor medewerkers die liever met de fiets, trein of bus naar het werk komen, maar een auto nodig hebben voor afspraken op andere locaties. De provincie wil zo stimuleren dat meer medewerkers met het OV of de fiets naar het werk komen.

De provincie werkt aan een nieuwe OV-visie die later dit jaar klaar moet zijn. Door te experimenteren met ‘nieuwe’ manieren van mobiliteit en mobiliteitsconcepten wil de provincie praktijkervaring opdoen. De pilot met Amber is daar onderdeel van.

Het jonge Eindhovense autodeelbedrijf Amber levert de BMW’s, met een actieradius van 200 tot 250 kilometer. Reserveren gaat via een app die kunnen koppelen aan hun agenda. Als de proef slaagt wordt het experiment uitgebreid. De provincie bekijkt of de huidige dienstauto’s op termijn vervangen kunnen worden door een duurzamer alternatief.

 

Contact

Elektrische deelauto's voor dienstreizen provincie

Reageer

Vul hier uw reactie in
Velden met een * zijn verplicht
  • Anti-spamvraag: 3-1=?

Reactiespelregels

  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.