Mediaspeler laden...

Mobiliteit verandert snel. Er zijn al zelfrijdende auto’s, supersnelle fietsen, drones die pakjes afleveren en nog veel meer. De provincie wil graag met scholen en leerlingen in gesprek over de toekomst van mobiliteit. Hoe denken zij dat leerlingen in 2030 naar school gaan? Hoe verplaatsen zij zich dan naar sport, vrienden of feestjes? Wat denken zij dat zij nodig hebben om op een slimme manier van A naar B te komen? We zijn reuze benieuwd naar hun ideeën voor de toekomst.

Wat vragen wij?

Toekomstideeën kunnen op vele manieren vorm krijgen, dus dat laten we volledig vrij. Een collage, bouwwerk, tekening of vlog, het kan allemaal! We vragen alleen een foto of filmpje van het resultaat. Inleveren kan tot en met 6 oktober. De winnaars worden bekend gemaakt door de gedeputeerde van mobiliteit en samenwerking, Christophe van der Maat, tijdens de Dutch Design Week in oktober.

Bij een uitdaging hoort een prijs:

Deelnemers maken kans op een drone, een 3D-printer of een andere prijs naar keuze ter waarde van 1000 euro. De gedeputeerde komt met een Mobility College naar de winnende klas/school toe om met de leerlingen in gesprek te gaan over de toekomst van mobiliteit. De datum voor het bezoek van de gedeputeerde aan de school zal in afstemming met de school worden bepaald.

Meedoen!

Scholen en docenten kunnen zelf meedoen met hun klas. Toelichting, lesmateriaal en docentenhandleiding kunnen worden gedownload via bvlbrabant.nl (BO-scholen) en gedownload via totallytraffic.nl (VO-scholen). Zorg in ieder geval dat de inzending uiterlijk 6 oktober bij de provincie is ingeleverd. Meer informatie? Stuur een e-mail naar info@brabantmobilitychallenge.nl

Maatschappelijke dialoog

De Mobility Challenge maakt deel uit van de maatschappelijke dialoog over ‘de toekomst van mobiliteit in Brabant’. Een jaar lang is de provincie in gesprek met inwoners, marktpartijen, kennisinstellingen en overheden. De provincie gebruikt alle reacties om haar koers en ambitie te bepalen.

Zie ook

Links naar (1)

Open Links Sluit Links

Contacten (1)

Open Links Sluit Links

Reageer

Vul hier uw reactie in
  • Anti-spamvraag: Eerste letter van het alfabet?

Reactiespelregels

Uw reacties op artikelen op deze site zijn meer dan welkom, maar we verwijderen reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn.
Wij tonen uw mailadres niet, maar gebruiken dit uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden.