Brabantse Dorpen Derby 2015Een wedstrijd, van de provincie?

Jazeker! De provincie Noord-Brabant is de bedenker en organisator van de Brabantse Dorpen Derby. Goede leefbaarheid in dorpen is namelijk essentieel. Actieve inwoners zijn hiervoor de sleutel. Het is daarom belangrijk hen te ondersteunen en goede voorbeelden te laten zien. Zo kunnen we elkaar inspireren en samen zorgen dat het goed toeven blijft in de Brabantse dorpen en kernen.

Wie wint de Brabantse Dorpen Derby?

De Brabantse Dorpen Derby 2015 is in de spannende finaleronde beland. Negen dorpen zijn druk bezig met hun project. Wie heeft het beste idee om met behulp van cultuur de leefbaarheid in het dorp te verbeteren? In december weten we wie de winnaar wordt. De Derby is een wedstrijd georganiseerd door de provincie Noord-Brabant die dit jaar voor de 4e keer gehouden wordt.

Volg de dorpen op tv en stem op je favoriet

De verrichtingen van de finalisten zijn vanaf zaterdag 19 september (19.00 uur, ieder uur herhaald) wekelijks te zien op Omroep Brabant. Vanaf dat moment kan er ook gestemd worden. Tot en met 6 december kan het publiek via Facebook en deze website stemmen op hun favoriet. Uiteindelijk bepalen de publieksstemmen en de jury-uitslag samen de top 3.

Dit is de tussenstand van deze week:

Tussenstand week 41 

Finalisten

De finalisten zijn:

 Cultuurcoaches

De jury onder leiding van gedeputeerde Henri Swinkels, selecteerde de finalisten uit maar liefst 92 inzendingen. De 9 gekozen projecten krijgen elk 10.000 euro om aan hun project te besteden. Ook krijgen zij professioneel advies en begeleiding voor hun project van een cultuurcoach die speciaal bij het project is gezocht. 

Tv serie & stemmen

Omroep Brabant besteedt in het najaar uitgebreid aandacht aan de 9 teams. Hun verrichtingen zijn vanaf 19 september wekelijks te volgen in de tv serie. Vanaf die datum kan via deze website ook gestemd worden op de projecten. Uiteindelijk bepalen de publieksstemmen en de jury-uitslag samen de top 3.

Finale

Op 12 december wordt in een live tv uitzending de winnaar van de Derby 2015 bekend. De kijkers kunnen tijdens de uitzending stemmen op hun favoriet en bepalen wie er met € 25.000, € 12.500 en € 7.500 naar huis gaat. Met deze prijzen kunnen de dorpen echt een verschil maken voor de leefbaarheid.

Kijk op deze site voor meer info over jouw favoriet en breng je stem uit!

Volg ons op: