Brabantse Dorpen Derby 2014

LOGO 2014

Een wedstrijd, van de provincie?
Jazeker! De provincie Noord-Brabant is de bedenker en uitvoerder van de Brabantse Dorpen Derby. Tussen 26 augustus en 10 november zijn in totaal maar liefst 82 projecten en ideeën aangemeld, waarmee bewoners hun dorp door middel van sport en beweging leefbaarder willen maken. De ideeën kwamen uit de hele provincie en bestrijken een heel scala aan thema’s.
De provincie vindt een goede leefbaarheid in dorpen van wezenlijk belang. Actieve inwoners zijn hiervoor de sleutel. De provincie vindt het belangrijk hen te ondersteunen en goede voorbeelden te laten zien. Zo kunnen we elkaar inspireren en er samen voor zorgen dat het goed toeven blijft in de Brabantse dorpen.

Winnaar Dorpen Derby 2014: Vierlingsbeek

Vierlingsbeek winnaar van de Brabantse Dorpen Derby 2014

Met 52 procent van de stemmen is Vierlingsbeek met het project 'Symphonica in Sporto' de overtuigende winnaar van de Brabantse Dorpen Derby 2014! Coach Imke Schellekens-Bartels: 'Het stemmen heeft geholpen. Het fantastische project van Vierlingsbeek wint de Dorpen Derby! Blije coach!' Op de 2e plaats eindigde Boekel met 'de Sportboevenkar'. Son wist de 3e plaats te veroveren met het project 'Meedoen'. Binnen korte tijd werd er tijdens de live finale op Omroep Brabant maar liefst 33.000 keer gestemd.

Prijzen

Winnaar Vierlingsbeek gaat er met een mooi bedrag van 25.000 euro vandoor. Boekel wint 12.500 euro en Son mag 7.500 mee naar huis nemen voor de leefbaarheid van hun dorp.  

Bedankt

De provincie Noord-Brabant is trots op alle finalisten. Van harte gefeliciteerd! Jullie zijn allemaal winnaars. Bedankt dat jullie deze editie van de Dorpen Derby onvergetelijk hebben gemaakt.

En we gaan nog niet naar huis..

In Vierlingsbeek stonden vele mensen klaar om samen de winst te vieren. Het feest ging zaterdagavond tot in de late uurtjes door. Omroep Brabant was er ook bij en maakte een korte impressie. Bekijk nu de videobeelden.

 

Volg ons op

 Facebook  Twitter