Brabantse Dorpen Derby 2015Een wedstrijd, van de provincie?

Jazeker! De provincie Noord-Brabant is de bedenker en organisator van de Brabantse Dorpen Derby. Goede leefbaarheid in dorpen is namelijk essentieel. Actieve inwoners zijn hiervoor de sleutel. Het is daarom belangrijk hen te ondersteunen en goede voorbeelden te laten zien. Zo kunnen we elkaar inspireren en samen zorgen dat het goed toeven blijft in de Brabantse dorpen en kernen.

Leef je uit! Doe mee met de Brabantse Dorpen Derby

Kan jouw dorp kleurrijker, leuker of leefbaarder worden? Doe dan mee met de Brabantse Dorpen Derby! De Dorpen Derby staat dit jaar in het teken van cultuur. Dit mag breed opgevat worden. Of het nu gaat over volkscultuur, traditie, dialect, archeologie, historische verhalen, monumenten, musea, literatuur, design, beeldende kunst, film, dans, theater of muziek: al deze vormen van cultuur of combinaties ervan zijn mogelijk. Als het project maar ten goede komt aan de leefbaarheid van jouw dorp!
Lees meer over de start van de Dorpen Derby

Ga samen de strijd aan!

Bundel de krachten met een groep vrienden of buurtgenoten, de school of een vereniging en maak samen het verschil. Meld je idee vóór 11 maart 2015 aan en maak kans op minimaal € 10.000 voor de uitvoering van het plan.

Valt jouw dorp in de prijzen?

De 9 beste initiatieven gaan door naar de finale. De finalisten verdienen elk € 10.000 én professioneel advies voor hun project. Eindig je in de top 3? Dan win je ook nog een fantastische hoofdprijs van € 25.000, € 12.500 of € 7.500. Met deze prijzen kan je in jouw dorp écht het verschil maken!

In de schijnwerpers

Omroep Brabant besteedt net als de vorige edities uitgebreid aandacht aan de finalestrijd. In een 10-delige tv-serie worden de 9 finalisten op de voet gevolgd. Tijdens de live tv- finale op 12 december 2015 wordt de winnaar van de Dorpen Derby 2015 bekend gemaakt.

Wat is jouw idee?

Leef je uit en doe mee met de Brabantse Dorpen Derby!

 Volg ons op: