Brabantse Dorpen Derby 2015Een wedstrijd, van de provincie?

Jazeker! De provincie Noord-Brabant is de bedenker en organisator van de Brabantse Dorpen Derby. Goede leefbaarheid in dorpen is namelijk essentieel. Actieve inwoners zijn hiervoor de sleutel. Het is daarom belangrijk hen te ondersteunen en goede voorbeelden te laten zien. Zo kunnen we elkaar inspireren en samen zorgen dat het goed toeven blijft in de Brabantse dorpen en kernen.

Inschrijving gesloten: 92 aanmeldingen

Tussen eind december 2014 en 10 maart 2015 zijn er maar liefst 92 aanmeldingen binnengekomen bij de provincie Noord-Brabant. Op dit moment buigt de jury onder leiding van gedeputeerde van Haaften zich over de inzendingen. Eind april worden de finalisten bekend gemaakt. Bekijk de spreiding van de aanmeldingen op onderstaand kaartje.

Cultuur

De Brabantse Dorpen Derby is een leefbaarheidswedstrijd van de provincie Noord-Brabant, met dit jaar als thema Cultuur. Dit mag breed opgevat worden. Of het nu gaat over volkscultuur, traditie, dialect, archeologie, historische verhalen, monumenten, musea, literatuur, design, beeldende kunst, film, dans, theater of muziek: al deze vormen van cultuur of combinaties ervan zijn mogelijk. Als het project maar ten goede komt aan de leefbaarheid van het dorp. 

Samen de strijd aangaan

De afgelopen maanden zijn alle inwoners van Brabantse dorpen en kernen (tot 15.000 inwoners) opgeroepen om hun idee voor hun dorp aan te melden. De 9 beste initiatieven gaan door naar de finale. De finalisten verdienen elk € 10.000 én professioneel advies voor hun project. Voor de top 3 zijn er aanvullende prijzen te winnen. Zij winnen namelijk ook nog een fantastische hoofdprijs van € 25.000, € 12.500 of € 7.500. Met deze prijzen kunnen ze in hun dorp écht het verschil maken!

In de schijnwerpers

Omroep Brabant besteedt net als de vorige edities uitgebreid aandacht aan de finalestrijd. Vanaf 19 september worden de 9 finalisten in een 10-delige tv-serie op de voet gevolgd. Tijdens de live tv- finale op 12 december 2015 wordt de winnaar van de Dorpen Derby 2015 bekend gemaakt.

Vanaf eind april kan je op deze website en de sociale media van de Dorpen Derby terecht als je meer wilt weten over de finalisten.

 Volg ons op: