Vervoersbewijzen

Als u vaak met de bus gaat, kunt u het beste reizen met de OV-chipkaart. In de bussen zelf is nog steeds een ritkaartje en een dalurendagkaartje te koop.

inchecken in stadsbus

OV-chipkaart

Er zijn twee soorten OV-chipkaarten: een persoonlijke OV-chipkaart en een anonieme OV-chipkaart. Op een persoonlijke OV-chipkaart kunt u diverse reisproducten zetten die het reizen met de bus een stuk voordeliger maken. Voor een advies op maat over de juiste kaart én het juiste reisproduct voor uw persoonlijke situatie, kunt u terecht op de productwijzer van Arriva.

Ritkaartje

Wie geen OV-chipkaart heeft kan tegen contante betaling van € 3,50 een ritkaartje te kopen bij de chauffeur. Dit kaartje is geldig voor één enkele rit binnen Brabant, zonder overstap. Daarnaast is er het Dalurendagkaartje. Dit kaartje is de hele dag (na 9.00 uur) geldig in alle bussen van Arriva en kost € 5,50.

Tarieven

De tarieven voor het reizen met de OV-chipkaart zijn in heel Brabant gelijk. Daarnaast zijn er in heel Brabant een aantal zeer aantrekkelijke reisproducten verkrijgbaar die het reizen voor jongeren een stuk voordeliger maken.
Reizigers in Eindhoven kunnen gebruik maken van een speciale actie: In Eindhoven reizen kinderen t/m 11 jaar en ouderen vanaf 65 jaar gratis als ze in bezit zijn van een Eindhovense stadspas. Meer informatie vindt u op de website www.gratismetdebus.eindhoven.nl. Zie ook www.hermes.nl voor meer informatie over de OV-chipkaart in Zuidoost-Brabant.

Meer informatie

Voor algemene vragen over de OV-chipkaart en het aanschaffen van een persoonlijke OV-chipkaart verwijzen wij u graag door naar www.ov-chipkaart.nl of bel de klantenservice OV-chipkaart 0900-0980 (€ 0,10 p/m). Voor praktische informatie over de OV-chipkaart in Brabant ga naar goedbezigbus.nl