OV-chipkaart

Eén pas waarmee u bij alle openbaar vervoersbedrijven in Nederland kunt reizen, dat is de OV-chipkaart. Zodra u saldo op uw kaart zet, kunt u reizen met bus, tram en metro.

inchecken in stadsbus

OV-chipkaart in de trein
Wilt u uw OV-chipkaart ook gebruiken bij NS, dan dient u deze in de meeste gevallen nog te activeren voor het reizen bij NS in de 1e of 2e klasse. Meer over het gebruik van de ov-chipkaart in de trein leest u op de website van de NS.

Heeft u een OV-chipkaart van NS, dan kunt u daar ook mee reizen in de bus in Brabant. Let er wel op dat er voldoende reissaldo op staat, want NS-reisproducten zijn niet geldig in de bus.

OV-chipkaart in de bus
Als u vaak de bus neemt, kunt u in de bus het beste reizen met een OV-chipkaart. Er zijn twee soorten OV-chipkaarten: een Persoonlijke OV-chipkaart en een anonieme OV-chipkaart. Op een Persoonlijke OV-chipkaart kunt u diverse reisproducten zetten die het reizen met de bus een stuk voordeliger maken. Voor een advies op maat over de juiste kaart én het juiste reisproduct voor uw persoonlijke situatie, kunt u terecht op www.ovchipwijzer.nl

Ritkaartje
Voor reizigers die reizen zonder OV-chipkaart blijft het mogelijk om tegen contante betaling van € 3,50 een ritkaartje te kopen bij de chauffeur. Dit kaartje is geldig voor één enkele rit binnen Brabant, zonder overstap. Daarnaast is er het Dalurendagkaartje. Dit kaartje is de hele dag (na 9.00 uur) geldig in alle bussen van Arriva en Veolia Tansport en kost € 5,50. 

OV-chipkaart kopen
Via www.ov-chipkaart.nl kunt u een Persoonlijke OV-chipkaart bestellen. Houdt u er rekening mee dat de aanvraag van een P-kaart ongeveer 1-2 weken duurt. Een anonieme kaart kunt u kopen bij een van de vele verkooppunten. Kijk voor een adres in de buurt op www.ov-chipkaart.nl/

Tarieven
De tarieven voor het reizen met de OV-chipkaart zijn in heel Brabant gelijk. Daarnaast zijn er in heel Brabant een aantal zeer aantrekkelijke reisproducten verkrijgbaar die het reizen voor jongeren een stuk voordeliger maken.
Reizigers in Eindhoven kunnen gebruik maken van een speciale actie: In Eindhoven reizen kinderen t/m 11 jaar en ouderen vanaf 65 jaar gratis als ze in bezit zijn van een Eindhovense stadspas. Meer informatie vindt u op de website www.gratismetdebus.eindhoven.nl.
Zie ook www.hermes.nl voor meer informatie over de OV-chipkaart in Zuidoost-Brabant.

Meer informatie
Voor algemene vragen over de OV-chipkaart en het aanvragen van een persoonlijke OV-chipkaart verwijzen wij u graag door naar www.ov-chipkaart.nl of de klantenservice OV-chipkaart 0900-0980 (€ 0,10 p/m).
Of zie voor praktische informatie over de OV-chipkaart in Brabant www.goedbezigbus.nl.

 


 

OV-chipwijzer

Welke OV-chipkaart en/of reisproduct past bij u?http://www.goedbezigbus.nl/ovchipwijzer.htmlNaar de OV-chipwijzer