01 02 03 04 05

Het nieuwe overdekte busstation biedt meer ruimte en comfort voor de reizigers die met het openbaar vervoer van en naar de luchthaven reizen en kan een verdere groei van het aantal OV-reizigers opvangen. Het busstation wordt gecombineerd met een multifunctioneel gebouw waarin ook het kort parkeren, horeca en enkele winkels worden ondergebracht.

Goed bereikbare luchthaven

Gedeputeerde Christophe van der Maat: “Een goed bereikbare luchthaven is een belangrijke toegangspoort voor Brabant. We investeren als provincie daarom enerzijds in het verbeteren van de bereikbaarheid voor het autoverkeer vanaf de Anthony Fokkerweg, de A2 en de A58. Anderzijds wordt het met dit nieuwe busstation voor reizigers ook aantrekkelijker om met het OV van en naar de luchthaven te reizen. De bouw van deze nieuwe en ruimere OV-terminal past daarmee binnen de ambitie die we als provincie hebben om de internationale bereikbaarheid van Brabant via meerdere vervoersmodaliteiten te verbeteren.”

Op 27 januari werd in de bouw het hoogste punt bereikt.

Lees meer op de website van Eindhoven Airport 

Zie ook

Links naar (1)

Open Links Sluit Links

Contacten (1)

Open Links Sluit Links

Reageer

Vul hier uw reactie in
  • Anti-spamvraag: Tweede letter van het alfabet?

Reactiespelregels

  • velden die zijn voorzien van een * zijn verplicht;
  • Uw reacties op artikelen op deze site zijn meer dan welkom, maar we verwijderen reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn;
  • Wij tonen uw mailadres niet, maar gebruiken dit uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden.