Gebruik OV-chipkaart in de bus

Als u vaak met de bus gaat, kunt u het beste reizen met de OV-chipkaart. Deze kunt u aanschaffen via www.ovchipkaart.nl. In de bus zelf is nog steeds een ritkaartje en dalurendagkaartje te koop. Ook zijn er aantrekkelijke reisproducten verkrijgbaar die het reizen een stuk voordeliger maken. Kijk voor meer informatie over het reizen met de bus op goedbezigbus.nl of voor de regio Zuidoost Brabant op hermes.nl

Voordelig busabonnement 16-/17-jarigen

Op initiatief van Provinciale Staten is er voor Mbo scholieren jonger dan 18 jaar tot 1 januari 2017 een speciale 'reiskostenvergoeding'. Zij reizen voor een vast bedrag onbeperkt (van maandag t/m vrijdag) met de bus door Brabant. Deze speciale regeling zorgt ervoor dat reiskosten geen extra belemmering zijn bij de schoolkeuze van mbo’ers tot 18 jaar. Na 2017 geldt het landelijke OV-studentenreisrecht waarschijnlijk ook voor minderjarige mbo-studenten en is de regeling niet meer nodig. Kijk op goedbezigbus.nl voor voordelige OV-reisproducten voor jongeren.

Gratis openbaar vervoer Eindhoven

Inwoners van Eindhoven met een laag inkomen komen in aanmerking voor gratis openbaar vervoer via de Meedoenbijdrage. Of u recht hebt op deze Meedoenbijdrage is afhankelijk van uw inkomen, leeftijd en gezinssituatie. Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente Eindhoven.

Geef uw mening over de bus

Reist u regelmatig met de bus, dan kunt u zich (gratis) inschrijven voor het online OV Reizigerspanel Brabant. Hiermee levert u een belangrijke bijdrage aan beter openbaar vervoer in uw regio. U ontvangt vier tot zes keer per jaar een vragenlijst. Neemt u deel aan het panel dan kunt u sparen voor cadeaubonnen of voor een goed doel. Inschrijven kan via www.ovpanel-brabant.nl/.

Zie ook

Contacten (1)

Open Links Sluit Links