Stal in aanbouw

Waarvoor kunt u terecht bij het stalderingsloket?

Tot midden september 2017 verkent de provincie de vraag naar en het aanbod van stalderingsmeters in Brabant om de juiste prijs te bepalen. Bij de uitwerking van de stalderingssystematiek vindt de provincie het belangrijk om een goed beeld te krijgen van de markt. Daarom wil de provincie de komende weken in gesprek gaan met zoveel mogelijk veehouders die willen uitbreiden of stoppen.

Agrarisch ondernemers kunnen bij het stalderingsloket terecht voor een oriënterend gesprek over het verkrijgen of aanbieden van stalderingsmeters. De medewerkers van het stalderingsloket komen graag met u in contact via het contactformulier. U kunt hier ook terecht voor andere vragen over staldering.

Vanaf midden september 2017, wanneer prijs en vraag en aanbod in kaart zijn gebracht en de regeling is uitgewerkt, kunt u ook bij het stalderingsloket terecht om te slopen stallen aan te bieden voor staldering en om stalderingsmeters voor uitbreiding te verkrijgen.

Staldering in Brabant via het stalderingsloket

Staldering voorkomt verdere concentratie van vee in Brabant, doordat een veehouder in ‘zijn regio’ uitsluitend een nieuwe stal mag bouwen als binnen datzelfde gebied iets meer verouderde stal verdwijnt door sloop of herbestemming (110%). Voor iedere 1 m² nieuwe stal moet 1,1 m² bestaande stal gesloopt worden.

Om dit zorgvuldig te regelen heeft de provincie na de instemming van Provinciale Staten op 8 juli het stalderingsloket ingesteld. Het stalderingsloket is de enige plek waar veehouders die willen uitbreiden stalderingsmeters kunnen verkrijgen. Hiermee garandeert de provincie:

  • een redelijke prijs van stalderingsmeters voor veehouders die willen uitbreiden
  • dat er geen voorfinanciering nodig is voor veehouders in de periode tussen stalderen en de bouw

Meer informatie

Bekijk voor meer informatie zie het stalderingsloket. Hier kunt u ook contact opnemen met de medewerkers van het stalderingsloket via het contactformulier.

Reageer

Vul hier uw reactie in
  • Anti-spamvraag: 1+2=?

Reactiespelregels

  • velden die zijn voorzien van een * zijn verplicht;
  • Uw reacties op artikelen op deze site zijn meer dan welkom, maar we verwijderen reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn;
  • Wij tonen uw mailadres niet, maar gebruiken dit uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden.