De lekkages kwamen aan het licht nadat 1 van de opslagtanks op 15 augustus lek raakte, waarna een deel van de vloeistof met verhoogde concentraties ammonium in het riool belandde. Als gevolg daarvan kon de waterzuiveringsinstallatie in Aarle-Rixtel geruime tijd niet normaal functioneren.

Zorgelijk

Tijdens de controles die hierop volgden, bleek dat nog 8 andere tanks op het terrein van Den Ouden lekten. Van deze 8 tanks zijn er nog 4 in slechte conditie. Den Ouden krijgt tot en met 6 oktober de tijd om deze tanks buiten gebruik te stellen. Als er onverhoopt nóg 1 of meer tanks gaan lekken, wordt een dwangsom van 50.000 euro per tank verbeurd.

Verscherpt toezicht

Den Ouden heeft de afgelopen dagen al enkele lekkende tanks leeggepompt. Het bedrijf houdt de situatie op het terrein nauwlettend in de gaten om nieuwe calamiteiten te voorkomen. De ODZOB houdt verscherpt toezicht. Ook is uit voorzorg de verbinding tussen de bedrijfsriolering en de gemeenteriolering dichtgezet.

Reageer

Vul hier uw reactie in
  • Anti-spamvraag: 1+2=?

Reactiespelregels

  • velden die zijn voorzien van een * zijn verplicht;
  • Uw reacties op artikelen op deze site zijn meer dan welkom, maar we verwijderen reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn;
  • Wij tonen uw mailadres niet, maar gebruiken dit uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden.